BROJ 1 U HRVATSKOJ | 📞+385 1 5540 592

🚚 BESPLATNA DOSTAVA OD 65 €

HEMA free gel
Juliana Nails HEMA free gelovi
HEMA free proizvodi

Što znači HEMA free?

Ako niste alergični na HEMA, moguće da vam ovaj izraz ništa ne znači ili ne znate točno o čemu se radi. Zato ovdje dobivate kratki biokemijski uvod u Juliana Nails #nailsandlearn.

HEMA (hidroksietil metakrilat) i Di-HEMA (trimetilheksil dikarbamat) dva su komplicirana izraza koji opisuju sljedeće: To su alergene molekule koje se često nalaze kao sastojci u UV kozmetici za nokte ili gel laku za nokte, jer imaju svojstva stvrdnjavanja kada su izložene UV svjetlu.

Oba su derivati ​​(“potomci” ili srodne tvari) akrilne kiseline i imaju svojstva koja stvaraju posebno dobru vezu između pojedinačnih čestica gel laka ili UV laka. Na taj način osiguravaju čvrsto i trajno prianjanje proizvoda gel laka. No, budući da se s jedne strane smatraju i “hlapljivima” (udišu se, a mogu izazvati i alergijsku astmu), a s druge strane mogu prodrijeti kroz kožu, mogu uzrokovati alergijske reakcije i upalne reakcije kože.

Je li HEMA opasna kao sastojak?

Ovo nije posebno ozbiljno kod zdravih ljudi koji nisu alergični na HEMA, ili ove vrste akrilata neće izazvati reakciju i nisu opasne. Međutim, za one ljude koji su alergični na ove akrilate, uporaba proizvoda koji sadrže HEMA ili Di-HEMA kao sastojak može imati ozbiljne posljedice i dovesti do teških alergijskih reakcija.

Općenito, kako bi rizik od alergijske reakcije bio što manji, kozmetičke proizvode za nokte koji sadrže akrilat treba nanositi SAMO na ploču nokta. Osim toga, ako je moguće, ne smiju doći u dodir s kožom.

Inače, HEMA ili Di-HEMA se mogu ukloniti samo sredstvom za skidanje gel laka koji sadrži aceton ili turpijanjem turpijom ili brušenjem manikure gela (laka) rezačem. Kao što vjerojatno već znate, sve ove proizvode možete nabaviti u Juliana Nails.

Više možete saznati na našem blogu i kao i uvijek pronađite svoj stil u Juliana Nails ponudi.

Matea, ukratko

Rođena sam 1990. Godine u Zagrebu. Moja ljubav prema noktima kreće već od ranih osnovnoškolskih dana kada sam svoje nokte iz dana u dan ukrašavala nekim novim motivima koristeći se samo lakom i cirkonima. Sa nepunih trinaest godina odlučila sam se za prvu izradu noktiju, tehnikom geliranja ponajprije samoj sebi, a potom i prijateljicama kojima se izuzetno svidio moj rad. Sa navršenih petnaest godina odlučujem se za upisivanje na prvu edukaciju za ugradnju noktiju. Uz srednju školu za medicinskog kozmetičara razvijala sam posao sa noktima koji mi nije bio posao kao mojim ostalim vršnjacima da skupe za džeparac nego sam to radila iz ljubavi, a pritom i zarađivala. S vremenom sam prikupljala klijentice koje i danas, petnaest godina kasnije posjećuju moj već svima poznati „Salončić“ u Zagrebu sa istim osmijehom i zadovoljstvom s kojim su dolazile i prije puno godina. Nakon srednje škole, kako mi je obrazovanje bitno upisujem Fakultet za zvanje fizioterapeut te isti završavam no i dalje je ljubav prema noktima veća od bilo kojeg zanimanja te odlučno ostajem u svijetu ljepote baveći se noktima i ugradnjom trepavica. Slobodno mogu reći da su nokti namjerno ili nenamjerno postali moj život, moje postojanje, nešto što živim iz dana u dan, da su moje ime i moj rad postali sinonim za najljepše nokte, a da se moja volja, ljubav i predanost prema ovom poslu itekako vidi dokazuju i moje nagrade u kategorijama frencha i nail arta na zavidnim natjecanjima diljem Hrvatske, ali i Slovenije, Austrije, Njemačke i Srbije. 

2011. god 2 mjesto u kategoriji početnika za french tehniku u Zagrebu,

2011. god 1 mjesto u kategoriji početnika na beauty show Arena Zagreb

2013. god 2 mjesto kao dio grupe Nail Fanatici na temu „šumska vila“ u Celju

2013. god 1 mjesto u nail dizajnu mix medija na temu „volim ovu zemlju“ u Beogradu

2013. god 1 mjesto u kategoriji french u Opatiji

2013. god 3 mjesto u kategoriji nail art kutija u Opatiji

2013. god 2 mjesto u kategoriji flat nail art u Opatiji

2014.god 1 mjesto u kategoriji nail art kutija

2014. god 1 mjesto u kategoriji 3D nail art profesionalci u Opatiji

2014. god 1. Mjesto u kategoriji natjecateljski french u Opatiji

2015. god 1 mjesto u oblikovanju trepavica

Moja priča s brendom Julijana Nails počinje 2011.godine kada sam pozvana raditi za njih sajam ljepote, nakon toga prezentacije i edukacije po cijeloj Europi. Bez lažne skromnosti, Julijana Nails je prepoznala moj talent te me odlučila prihvatiti u svoj tim čiji sam član i danas.

Svoje kompetencije i vještine razvijala sam kontinuiranim odlascima na edukacije. Danas je iza mene više od dvadeset edukacija i raznih usavršavanja čiji produkt možemo vidjeti na mojim radovima. Ono na što sam iznimno ponosna je moja ustrajnost i želja za praćenjem trendova kako bi svojim

klijenticama i učenicima pružila sve najbolje. Neke od usvojenih tehnika su one stroke, watercolour painting, usavršavanje gel tehnike, ruska manikura, trajni lak, salonski badem, rad po novim tehnikama u salonskom radu i slično.

Svojim nesebičnim dijeljenjem znanja održavam edukacije za početnike ali i profesionalce kojima je potrebno usavršavanje ili korekcija rada, edukacije za gel i trajni lak.

Posebni naglasak bi stavila na edukacije nail arta za različite tehnike mikrocrtanja, one stroke tehnike, mix nail arta jer sam između ostalog za to i specijalizirana.